Avaimen patenttisuoja rauennut? Hukkunut avain? Massiivinen avainnippu? Lukkojen uudelleensarjoitukselle on monta hyvää syytä, ja kokosimmekin alle niistä tärkeimmät.

Voidaanko sinunkin avaimesi kopioida suutarilla?

Tiesitkö, että mekaanisten lukkojen avainten patentit raukeavat tasaisin väliajoin? Esimerkiksi suomalaisten koteja jo vuosikausia palvelleet Abloyn Classic, Profile ja Exec -avainmallit ovat kaikki jo patenttisuojan ulkopuolella, ja tämä tarkoittaakin sitä, että avaimen voi mennä huoletta kopioimaan vaikka suutarille. Jos avaimesi onkin hukkunut tai olet esimerkiksi antanut sellaisen ulkopuoliselle saamatta sitä takaisin, on kopiointimahdollisuus hyvä ottaa huomioon.

Avainten kopiointi suutarilla

Patenttisuojan ulkopuoliset avaimet voi kuka tahansa käydä kopioimassa suutarilla

Lukkojen uudelleensarjoitus on oiva ratkaisu tähän pulmaan. Sen lisäksi, että voidaan varmistua tarvittavien avainten sijainnista, myös kopiosuoja voidaan varmistaa uudelleensarjoituksella: käytettävät lukkopesät avaimineen voidaan sarjoittaa patenttisuojan alaisia tuotteita hyödyntämällä, jolloin avainten kopiointi suutarikäynnin yhteydessä on mahdotonta patentin ollessa voimassa.

Eroon ylimääräisistä avaimista

Uudelleensarjoitus keventää myös avainnipun painoa tuntuvasti: esimerkiksi autotalli, asuinrakennus, varasto ja vaikkapa suksiboksi voidaan kaikki sarjoittaa samalle avaimelle. Kesämökin oven sekä esimerkiksi häkkivaraston riippulukonkin saa näppärästi halutessaan aukeamaan samalla avaimella.

Lukkojen sarjoitus ja kesämökin avain

Lukkojen sarjoituksen yhteydessä voi myös kesämökin oven asentaa aukeamaan samalla avaimella

Lukkojen kuluminen hyvä syy uudelleensarjoitukselle

Mekaaniset lukot myös kuluvat ajan saatossa, ja siksi suositellaankin, että kerrostalon lukot sarjoitetaan uudelleen kymmenen ja omakotitalon 20 vuoden välein – näin vältyt ikävältä tilanteelta, jossa esimerkiksi avain katkeaa lukkopesään tai ovi ei syystä tai toisesta aukeakaan yrityksistä huolimatta.

Elektronisella lukitusjärjestelmällä helppoutta ja kustannussäästöjä

Myös Kimi Räikkönen luottaa iLOQ-sähkölukitusjärjestelmään

Myös Kimi Räikkönen luottaa iLOQ-sähkölukitusjärjestelmään

iLOQ-sähkölukitusjärjestelmä on erinomainen vaihtoehto perinteisille, mekaanisille lukitusratkaisuille. Avaimet ohjelmoidaan tarpeen mukaan, ja ne on myös aina ohjelmoitavissa uudelleen – tämän ansiosta sinun ei koskaan tarvitse huolehtia mekaanisesta uudelleensarjoituksesta eikä hukkuneiden avainten väärinkäytöstä. Lisäksi digitaalisen lukitusjärjestelmän ylläpito- ja elinkaarikustannukset ovat tuntuvasti matalemmat verrattuna perinteisiin ratkaisuihin – edes paristojen vaihtoa ei tarvitse miettiä, sillä avain kerää tarvitsemansa energian itse. Voit lukea iLOQ digitaalisesta lukitusjärjestelmästä lisää täältä.


Tarvitsetko lukkojen uudelleensarjoituspalvelua tai kiinnostuitko iLOQsta? Ota yhteyttä meihin.