Tavallisen käyttölukon lisäksi voidaan kodin turvallisuutta parantaa varmuuslukolla, joka esimerkiksi kerrostaloasunnoissa yhdessä murtosuojatappien kanssa antaa lähes 100-prosenttisen murtosuojan. Varmuuslukko on lisälukko, joka ei lukitu automaattisesti, vaan se täytyy lukita aina erikseen avaimella.

Suojaa omaisuutesi varmuuslukon avulla

Varmuuslukkoa voidaan käyttää omalla avaimellaan tai se voidaan sarjoittaa niin, että sama avain avaa sekä käyttö- että varmuuslukon. Laajasta varmuuslukkovalikoimastamme löytyy myös ratkaisuja esimerkiksi tilanteisiin, joissa halutaan pystyä lukitsemaan varmuuslukko sisäpuolelta niin, ettei ovea saa ulkopuolelta auki. Paloviranomainen kuitenkin suosittelee, ettei varmuuslukkoa lukittaisi sisäpuolelta, ja pääsääntö onkin, että varmuuslukkoa käytetään ainoastaan silloin, kun asunnosta poistutaan.

Edullinen varmuuslukko – pieni hinta kotisi turvallisuudesta

Varmuuslukon asentaminen jarruttaa murtovarkaiden suunnitelmia myös hankaloittamalla tuntuvasti oven aukaisemista väkisin vääntämällä. Varmuuslukko maksaa asennettuna, mallista riippuen, keskimäärin 200-500 euroa – näin ollen se maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin mikäli pitkäkyntinen sattuisi kotiovelle eksymään.

A-Lukko törmäsi taannoin myös tilanteeseen, jossa taloyhtiön yleisavain oli hukkunut. Asunnoissa olleet varmuuslukot kuitenkin varmistivat, että mahdollisesti avaimen löytäneet kutsumattomat vieraat eivät olisi päässeet asuntoihin sisälle yleisavaimen avulla.

Varmuuslukon asentamisesta voi saada myös etua vakuutusyhtiön kanssa keskusteltaessa: esimerkiksi omavastuuosuutta ei välttämättä vähennetä mikäli varas on tullut lukitun varmuuslukonkin läpi. Asiasta kannattaa kysyä omalta vakuutusyhtiöltä.

Turvalukon asentaminen käy ammattilaisilta käden käänteessä, ja on pieni investointi hyötyynsä nähden. Asuitpa siis kerros-, omakoti- tai rivitalossa, voit hankkia kotisi lisäturvan helposti ottamalla yhteyttä A-Lukon asiantuntijoihin!