Kodin älylaitteiden lisääntyessä räjähdysmäisesti ja älykotiratkaisujen nostaessa jatkuvasti suosiotaan, on selvää, että myös lukitukseen tuodaan ratkaisuja, jotka paitsi helpottavat elämää, myös tekevät siitä turvallisempaa.

Rollock- ja Oviku -älylukitusjärjestelmien ansiosta sinun ei tarvitse huolehtia avaimien tallessa pysymisestä, kutsumattomien vieraiden käynneistä tai työpäivän keskeyttämisestä päästääksesi oven takana odottavan pesukonekorjaajan sisään – niin käyttäjähallinta kuin esimerkiksi etäavaaminenkin onnistuvat käden käänteessä omasta mobiililaitteesta, missä tahansa olitkin.

Helppoa ja nopeaa avain- ja kulunhallintaa älylukituksen avulla

Oletko koskaan ollut tilanteessa, jossa avaimet ovat jääneet kotiin tai hukkuneet, eikä vara-avaimistakaan ole tietoa? Pitäisikö remonttimiehen päästä sisään asuntoon kesken työpäivän, mutta et haluaisi antaa avaintasi hänen käyttöönsä tai keskeyttää työpäivääsi päästääksesi hänet sisään?

Älylukitusjärjestelmien avulla etäavaaminen onnistuu kätevästi suoraan puhelimestasi, ja jatkuvasti käytössä olevien avainten lisäksi sinun on myös mahdollista luoda kertakäyttöavaimia esimerkiksi remonttimiesten, nuohoojan tai vaikkapa koiranulkoiluttajan käyttöön.

Kertakäyttöavaimia on myös mahdollista ajastaa: esimerkiksi säännöllisesti käyvälle siivoojalle on helppo luoda oma avain, joka toimii ainoastaan niinä päivinä kun hän työskentelee kotonasi. Mobiilisovellus kertoo sinulle reaaliajassa, kuka avaimen hallitsijoista ovestasi kulkee ja milloin.

Onko älylukko turvallinen?

Kyllä. Jo lähtökohtaisesti tehokas käyttäjähallinta on monin verroin turvallisempaa kuin perinteisten avainten ja PIN-koodien hallinnointi. Mikäli mekaaninen avain joutuu vääriin käsiin, joudutaan koko lukitus sarjoittamaan uudelleen, kun taas älylukituksessa kulku on mahdollista estää silmänräpäyksessä vain muutamalla painalluksella – ilman lisäkustannuksia.

Älylukkovalmistajat ottavat myös tietoturva-asiat erittäin vakavasti. Esimerkiksi Rollock-älylukitusjärjestelmässä kaikki yhteydet puhelimen ja lukon sekä lukon ja pilven välillä ovat salattuja ja suojattuja. Erilaiset suojausavaimet ovat aina uniikkeja, joten avausviestien kopioiminen ei ole mahdollista. Suomessa sijaitsevat serverit varmuuskopioidaan päivittäin, ja tietoturva noudattaa lisäksi ISO/IEC 2700:2013 -standardia.

Lähde: Rollock tietoturva

Rollock – älylukituksen aatelia

Suomalainen Rollock IoT-älylukitusratkaisu patentoituine innovaatioineen korvaa olemassaolevan lukitusjärjestelmän hiljaisella ja kestävällä lukollaan. Lukko yhdistetään kotisi WiFi-verkkoon, joka mahdollistaa langattoman yhteydenoton järjestelmään. Rollock hyödyntää myös NFC-teknologiaa, joka mahdollistaa sen, että mobiilisovelluksen välityksellä tehtyjen ovenavausten sekä kulunhallinnan lisäksi myös NFC-ominaisuudella varustettu älypuhelin voi toimia itsessään avaimena – pieni hipaisu lukkoon riittää.

Pilvipalveluun perustuva avainhallinta on tehokas ja luotettava tapa valvoa ja hallinnoida kuka ovestasi kulkee. Voit hallita myös käyttäjiä web-sovelluksen avulla – ilman lisäkustannuksia.

Rollock on suosittu älylukitusjärjestelmä myös kerrostaloissa ja muissa taloyhtiöissä sen helppouden ansiosta: avainhallinta on täysin digitaalisessa muodossa, eikä perinteisiä mekaanisia avaimia enää tarvita. Avaimeton kulkeminen on mahdollista asuntojen lisäksi myös julkisissa tiloissa sekä pääovissa. Rollockin ovatkin valinneet älylukkokumppanikseen jo mm. Sato, Citycon, Espoon kaupunki, Helsingin kaupunki, Kliffa, NCC, Inwido, Jeld-Wen, Skaala, Piklas, Duuri ja Jyväskylän Yliopisto.

Lue lisää Rollockin sivuilta

Suomalainen Oviku Nero muuttaa olemassa olevan lukkosi älylukoksi

Oviku Nero on kotimainen innovaatio, joka asennetaan täydentämään nykyistä lukitustasi: vanha, mekaaninen avaimesi siis säilyy käytössäsi mutta sen lisäksi saat mobiiliominaisuudet mukaan lukitukseesi. Koska vanhaa lukitusta ei korvata uudella, on Oviku kustannustehokas, nopea ja helppo vaihtoehto älylukitukseen. Tämä paristokäyttöinen ratkaisu mahdollistaa niin avaimen jakamisen etänä kuin esimerkiksi avainten ajastuksenkin – turvallisesti vaikka työpöytäsi ääreltä.

Lue lisää Ovikun sivuilta

 


Kiinnostuitko? A-Lukon ammattilaiset tuntevat älylukot kuin omat taskunsa – ota yhteyttä ja kysy lisää!